Прокуратурата: Щерката на депутата от БСП Георги Йорданов е използвала фалшива диплома за бакалавър

0
1216
Десислава Йорданова Снимки: фейсбук и Нова тв

Давност спасява от съд Десислава Йорданова за извършеното престъпление

Пет месеца след разследването на NOVA Районната прокуратура в Пловдив потвърди – Десислава Йорданова няма завършена степен „бакалавър“ за висше образование.

Тя е общински експерт в Пловдив, активист на БСП и дъщеря на червения депутат доц. Георги Йорданов.

Според наблюдаващия случая прокурор има извършено престъпление и Йорданова е ползвала неистински документи умишлено и съзнавайки това. Само че тя няма да понесе отговорност за действията си и срещу нея няма да бъде образувано дело. Прокуратурата прекратява преписката срещу нея заради изтекла давност.

Защо се стигна до отказ за образуване на досъдебно производство? От постановлението става ясно, че дори и в хода на разследването на „Икономическа полиция“ и Районната прокуратура Десислава Йорданова за пореден път е опитала да изопачи истината. Пробвала е да й бъде издадена диплома за завършена степен „бакалавър“ от ПУ “Паисий Хилендарски“ – филиал Кърджали. Оттам и преди в официален документ до екипа ни категорично потвърдиха, че такава студентка те никога не са имали и не е завършила никаква специалност в Пловдивския университет, разказва Нова тв.

Георги Йорданов

И въпреки това в хода на разследването Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, за да поиска копие на диплома, каквато неколкократно от ръководството й обяснили, че не съществува.

Съвсем очаквано и явно посъветвана от юристи, жената твърди също, че въпросната служебна бележка, за която ви обяснихме подробно, не е подписана от нея и внесена за кандидатстване в Медицинския университет. Нещо повече: никога не е виждала такъв документ, е посочено още в прокурорското постановление.

По време проверката прокуратурата изненадващо удължи срока за разследване с два месеца, а близки до Десислава Йорданова се опитаха да предложат подкуп на екипа ни „за да мълчим, и да спрем да ровим по случая“, съобщава Нова тв.

Анулирана бе и дипломата за „магистър“ на Йорданова от Академичния съвет към Медицинския университет – Пловдив, независимо, че е издържала всички текущи изпити по специалността „Здравен мениджмънт“. Отстранена бе и от поста, който заемаше в Община „Родопи“.

Като главен експерт в отдел „Образование“ Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има завършено висше образование степен “бакалавър“ и обеща да представи пред медиите такъв документ. Обеща и да съди екипа ни, след като институциите си свършат работата, пропомня Нова.

В случая прокуратурата потвърди истинността на нашето разследване и представените от екипа ни факти. Въпреки това обаче отказа да образува досъдебно производство. И по този начин Йорданова няма да изтърпи никакво наказание, затова че е заемала различни апетитни постове през последните 10 години с образование, което няма.