Десислава Атанасова: От ДПС, БСП и БВ не са ни обещавали нищо

0
129
Десислава Атанасова

Броят на парламентарните комисии може да остане същият като в предишния парламент, ще има пропорционално разпределение и всички партии ще получат председателско място

Броят на комисиите може да бъде същият като в стария парламент. Това смята Десислава Атанасова от групата на ГЕРБ-СДС.

„Считаме, че следва духът на консенсуса да продължи и да има пропорционално разпределение на комисиите на всички парламентарни групи, така че всички да получат председателско място. Това ще предложим на колегите“, каза още Атанасова.

Тя отрече вече да се оформят някакви коалиции. „Този компромис, ако мога така да го нарека, се наложи, защото си даваме сметка, че трябва да има една единствена коалиция и това е коалиция на разума“, каза тя.

Според нея обаче търканията между парламентарните групи може да донесе и нещо добро – засилен контрол помежду им относно работата им.

На въпрос дали БСП, ДПС и БВ са обещали на ГЕРБ нещо повече от това да гласуват за Вежди Рашидов Атанасова отрече: „Не. Не сме водили нито такива разговори, нито някоя от партиите е поемала ангажименти към друга“.

„Това гласуване беше единствената възможност парламентът да се посвети на законодателната си дейност. Но никакви други уговорки не е имало между парламентарните групи по никакъв друг въпрос“, каза Атанасова.