Психарят стрелял по майка си, но улучил полицая

Използвал пистолет самоделка

0
88
полицай
Мястото пред блока, където се е разиграла драмата, още е отцепено. СНИМКА: DarikNews.bg

Униформеният е без опасност за живота

21-годишният психар е стрелял със самоделен пистолет по майка си, но улучил полицая. Това стана ясно от пресконференция на МВР.

Колегите позвъняват, майка му отваря и в момента, в който тръгват по коридора, същият произвежда изстрел по посока на майката. Там са били и колегите – бързо са реагирали и са го неутрализирали с оглед, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Маринов уточни, че простреляният полицай е 34-годишен, с 10 години стаж, добре подготвен служител. Разговарях с него, в стабилно състояние е. Куршумът не е засегнал кръвоносни съдове, поясни Маринов.

Вероятно пистолетът е самоделен, но това впоследствие ще се установи, посочи още Младен Маринов. Имало е седем служители на МВР в момента, когато е произведен изстрелът, заяви директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Освен извършителят, са задържани майка му и още едно лице, което е в роднински отношения. Колегите извършват оглед, образувано е досъдебно произовдство, добави той. Допреди един месец този човек е живял в чужбина. Майката е подала сигнал днес, че лицето се държи неадекватно и проявява агресия, каза още Ивайло Иванов.

Състоянието на 34-годишния полицай, който беше прострелян по-рано през деня, е стабилно, каза шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Има огнестрелно нараняване в областта на лицето. Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия, беше направен скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му.

Няма засегнати кости, обясни проф. Балтов. По думите му това е огнестрелно нараняване, което изисква допълнително наблюдение, допълнителни хирургични интервенции и обработки, заради което пострадалият ще остане за лечение в „Пирогов“.