Паркингите на МВР в София се препълниха с иззети коли на пияни и дрогирани шофьори, бутат стари сгради за нови места

0
37
Калин Стоянов

В повечето районни управления конфискуваните коли са на служебни паркинги или във вътрешните дворове и не заемат паркоместа, но имало проблем в 2 районни

МВР ще бута стари сгради, за да съхранява коли, иззети от пияни и дрогирани шофьори. Сега те се паркират на 4 места, които са препълнени. Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Калин Стоянов на въпрос от депутата от  Ивайло Мирчев. Затова се налага да се паркират и пред районните управления, което създава затруднение за живеещите в съседство.

От началото на август м.г., откакто мярката да се отнемат коли на дрогирани и каращи с над 1,2 промила алкохол в кръвта водачи действа, МВР отдели 3 паркинга за тях – в с. Долни Богров, в Казичене и на паркинга на жандармерията, които вече са препълнени. От началото на февруари колите се паркират и в авторемонтната база на МВР.

Обявена е обществена поръчка за събарянето на сгради с отпаднала необходимост, пише още „24 часа“.

Ивайло Мирчев пита дали паркираните около районните управления коли не пречат на движението и не заемат ли места за паркиране в синя и зелена зона.

“В повечето районни управления конфискуваните коли се позиционират на служебни паркинги или във вътрешните дворове и не заемат паркоместа”, отговаря Стоянов. Но признава, че има проблем с 2 районни в София.

Едно от тях е 1-о районно на бул. “Шипченски проход”. За там имало множество сигнали от граждани, че иззетите коли пречат. Те са преместени, а хората ще получат инфромация за предприетите действия, посочва Стоянов. И добавя, че в 3-о РУ в кв. “Красна поляна” колите са паркирани по тротоарите и на улицата, но ще бъдат преместени до дни. С помощта на кметовете МВР търси още терени за иззетите автомобили.

Работи се и по подобряване на обратната връзка със съдилищата, за да знае МВР кои коли са конфискувани и кои трябва да се върнат на собствениците им след оправдаване.