Недомислица- Как собственик на кола, но без книжка да си провери онлайн глобите от КАТ ?

Какво да кажем за собственици на фирми, които притежават да речем десетки автомобили ?

0
9485
глоби
На сайта на МВР може да се провери за глоби онлайн, но само по ЕГН и шофьорска книжка. СНИМКА:МВР

Това остава въпрос с повишена трудност

В четвъртък шофьорите бяха зарадвани от новината, че МВР най-сетне дава възможност да проверяват и плащат онлайн глобите си към КАТ. Вместо да висят с часове по опашки пред гишетата на Пътна полиция. Чудесно и МВР най-сетне влезе в електронната ера.

Как става това ?

Според съобщението на МВР на сайта на министерството на адрес  https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index водачите могат да извършват проверка дали имат излезли наказателни постановления или фишове. Проверката може да става по ЕГН и номер на свидетелството за управление на МПС (т.нар. шофьорска книжка)

Начините за плащания са няколко:

през електронния портал на МВР,

чрез офис на банка,

чрез пощенски запис,

чрез кеш-терминал,

чрез офисите на системите за бързи плащания и

чрез интернет банкиране.

 Важно е също шофьорите да знаят, че след като направят проверка в сайта на МВР за дължими глоби, те могат да използват бутона „плати“.

Дотук всичко е ок, но има явна недомислица, алармираха пред Breaking.bg шофьори. Как собственик на кола, който обаче няма шофьорска книжка може да провери дали автомобилът му има глоби към КАТ онлайн?

Въпрос с повишена трудност. Какво да кажем за собственици на фирми, които притежават да речем десетки автомобили ? Те как да разберат дали подчинените им шофьори за правили нарушения ?

Загадка ? Не е ли по-добре проверката за глоби да става чрез въвеждане на номера на автомобила и ЕГН например? Шофьорите са надяват недомислиците в иначе похвалната инициатива на МВР да бъдат отстранени в скоро време.