Разследват лидера на „Възраждане“ – Костадин Костадинов, плаши хората в условията на извънредното положение

0
84
рубли
Костадинов /вляво/ с Таско Ерменков

Твърдял в тв предаване, че въведените противоепидемични мерки са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов, лидер на политическа партия „Възраждане“, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“, съобщават от прокуратурата.

В тази връзка той е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Костадинов е близък до БСП и според публикации – проводник на руските интереси в България.