Костадинов за конфликта в ДПС: Сблъсък между еничари и турци

0
1712
Костадин Костадинов

В ДПС има дворцови процеси, в които двете лобита са се хванали гуша за гуша, допълни той

„Баш дерибеят на държавата, дерибеят на дерибеите, Пеевски говори за война с дерибеите – няма такава наглост“, по този начин лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира пред БНТ случаващото се в ДПС.

Лидерът на „Възраждане“ каза, че от партията са били „първите, които предупредихме, че в тази етнополитическа формация текат деструктивни процеси, които са страшни за държавата“.

„Говорим за сблъсък между еничари и турци. И в този сблъсък може да пострада националната сигурност“.

По думите му така могат да се възстановят едни риторики от началото на 90-те години. В ДПС ставало въпрос за дворцови процеси, в които двете управляващи лобита вътре са се хванали гуша за гуша.

„Става въпрос за пари, за политическо влияние, нищо по-различно.В ДПС няма чисти хора“.

Костадинов каза, че в българската политика има няколко аксиоми – небето е синьо, тревата е зелена и ДПС купува гласове. Според него това няма нужда от доказване.

Лидерът на „Възраждане“ потвърди, че от ПП-ДБ искат същото, което иска и „Възраждане“ – нормална държава.

„ПП-ДБ е една от петте формации само. Не знам защо е това фиксиране върху тях. Смятам, че с БСП, ИТН и дори с остатъците от „Величие“ ние бихме могли да се разберем за едно общо управление“.

Костадинов заяви, че категорично са заявили, че третият мандат трябва да отиде при „Възраждане“ на основание, че са най-стабилната политическа сила.

„Ние сме политическата сила, която в момента демонстрира пълна стабилност“.

Ключът, каза той, в момента е ПП-ДБ.