Рашидов: Организаторите от „безотговорното трио“ да платят щетите от погрома

0
41
Вежди Рашидов

Според БСП Бойко Борисов къртил павета, пейки и знаци

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов осъди агресията и вандалските прояви на сношния протест и попита дали „безотговорното трио“ ще плати щетите.

„Това, което се случи по време на поредния протест, иницииран от едно самозвано трио, синове на тежката комунистическа номенклатура, беше неконтролирана агресия към българската полиция“, отсече Рашидов.

„Снощи границата беше премината, десетки ранени полицаи, ненужна агресия от примитивна част от платения протест. Поразен бях след махането на палатките от гледката – мръсотия, погром, там е живяло всичко друго, но не и хора. Чистеше се тази гнусна гледка в историческия център, служителите трябваше да върнат откраднатите кофи и пейки. Това струва скъпо на данъкоплатците, а не на хора, които 50 дни стоят по улиците и неизвестно какво работят“, продължи с критиките депутатът от ГЕРБ.

„Сметката за всички разходи по блокадите да бъде връчена на инициаторите на тези незаконни метежи. А за посегателството върху полицаите да се даде на съд безотговорното трио“, добави той.

Рашидов критикува и държавния глава с упрека, че той носи отговорност за ескалацията на напрежението. „Снощната вакханалия, през която Радев мина, ясно показа къде са мутрите“, заключи той.

От БСП възразиха, че не протестиращите, а премиерът е отговорен и той трябва да заплати сметката. „Сметката трябва да се даде на г-н Борисов, на управляващото мнозинство, защото те предизвикаха този хаос на улицата“, отсече социалистът Иван Иванов.

Рашидов реагира с контравъпроса дали Борисов е къртил паветата, че да е виновен за всичко в държавата. „Бойко ли вадеше паветата? Той ли вадеше пейките? Той ли трябва да ги плати?!“, попита риторично Вежди Рашидов.