Вежди Рашидов: Подавам оставка и като народен представител, напускам ГЕРБ и политиката

0
194
Вежди Рашидов

В понеделник негово изказване предизвика голямо обществено недоволство

„Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание, напускам партия ГЕРБ и политиката“, това заяви в съобщение до медиите депутатът Вежди Рашидов.

В понеделник изказване на депутата предизвика голямо обществено недоволство на фона на протестите срещу домашното насилие и в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, обезобразено с макетно ножче от приятеля си.

„Има и сега закони. Какво чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, каза Рашидов тогава.

Доайенът на 49-ото НС бе записан да изговаря скандалните думи в почивката на заседанието, на което се обсъждаха промените в Закона за защита от домашното насилие. Отправя ги в разговор със зам.-шефовете на парламента Никола Минчев и Росица Кирова по време на почивката, когато микрофоните в пленарната зала обикновено не работят. Оказва се обаче, че тези на председателската трибуна са останали включени и така репликата на Рашидов се чу в преките тв излъчвания на пленарното заседание.