С кого се съюзи Отровното трио

0
204

Толкова ли е къса паметта ни като общество, за да позволим тази поредна подмяна на гражданската енергия и справедливото желание за промяна с… Мая Манолова

Снимка: фейсбук

Днес, фейсбук

Да обобщим: „Отровното трио“ – с високи морални претенции и представящи се за борци срещу мафията, мутрите и статуквото, се обединяват и отиват на избори с Мая Манолова, която:

– Предложи Пеевски.
– Внесе поправката „Ванко“, с която наказанието за склоняване към проституция значително се намалява.
– Легитимираше фалшиви граждански сдружения и торпилираше всяка смислена идея за подобряване на изборния кодекс по време на председателството си на комисията за взаимодействие с гражданските организации към НС.
– Хора от екипа ѝ бяха основни инициатори и участници в публичното горене на маски по време на пандемия. Същите продължават да разпространяват фалшиви новини за COVID19.
– Използва трагедията на майките на деца с увреждания за политически цели.
– В основата на аферата „Костинброд“.
– Публично известна е близостта на някои кръгове в БСП с братя Галеви – в частност Мая Манолова и Румен Петков, който по времето, когато беше вътрешен министър, дори беше засечен да се среща нерегламентирано с тях.
– Наричаше всички протестиращи през 2013-та „платени“.
– Назначена за омбудсман като следствие на олигархичния консенсус в страната.
– Беше юридически съветник на Ковачки в мини Бобов дол. Помогна му да придобие ТЕЦ „Бобов дол“.
– Участваше на митинги заедно с „Атака“.
– Гласуваше против съдебната реформа.

Списъкът може да продължи. Въпросът е – толкова ли е къса паметта ни като общество, за да позволим тази поредна подмяна на гражданската енергия и справедливото желание за промяна?