Само в Breaking. Bg: Основна версия за убийството на Христов-Отмъщение на „Наглите“

По него вероятно е стрелял снайперист

0
738
убийство
Мястото на разстрела на Петър Христов

МВР работи по тази версия, че е застрелян защото помогнал на полицията

Стефан Ташев

Основна версия за разстрела на бизнесмена Петър Христов тази сутрин е, че той е жертва на отмъщение на бандата за отвличания „Наглите“, научи Breaking. Bg.

Според неофициална информация Христов става повод да бъде разкрита бандата като води при вътрешния министър Цветан Цветанов един от бандата Вальо Ихтиманския през есента на 2009 г. Разказът на Ихтиманския развързва ръцете на МВР за разбиването и ареста на групата.

Източници на Breaking. Bg твърдят, че след скандала от миналата година по повод искането на двама от „Наглите“ Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца искат да излязат предсрочно от затвора, което за малко не стана, службите са засекли комуникация на осъдените с външни хора.

В разговорите ставало дума за отмъщение именно срещу хора, помогнали на МВР да заловят „Наглите“.

Според директора на СДВР Ивайло Иванов това, че Христов е помогнал на полицията може да е причина за убийството му.

„Днес в 10,07 часа е постъпил сигнал за простреляно лице на ул. „Ралевица“. Лицето не е било на място, то е транспортирано от негови близки във ВМА. Започнали са действия по неговото спасяване и реанимиране. В 10.49 часа лицето е починало“, заяви на брифинг пред журналисти директорът на СДВР Ивайло Иванов. Иванов обясни, че към момента не може да коментира колко огнестрелни рани е имал. Той поясни, че мъжът е български гражданин на 49 години, бизнесмен. „Започнали са оперативно-издирвателни действия. Проверяваме много версии“, каза Иванов.

 

Към момента няма данни, че спрямо него са отправяни заплахи. Стана ясно още, че бизнесменът е нямал охрана, а само фирмен автомобил с шофьор, който го е придружавал. Все още не е ясно и с какво оръжие се е стреляло. Предстои да бъде извършена аутопсия.

Според неофициална информация Христов е покосен от четири куршума в тялото му, докато излизал от фирмения си офис в „Манастирски ливади“. Предполага се, че е бил следен, а срещу него е стреляно от близкия строеж.