Свалиха тялото на загиналия в планината диджей

0
26
Снимка: Монитор

От полицията предупреждават, че по това време на годината не са препоръчителни преходи в този район на планината

Планински спасители от Карлово успяха да свалят от планината тялото на починалия на 2 януари варненец Тодор Желязков, съобщиха от полицията в Пловдив.

Сигналът за инцидента в планината е бил получен около 17,45 ч на 2 януари в РУ Карлово. По информация от ръководителя на планинска спасителна служба Карлово двама мъже от Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна Стара планина. При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е била констатирана от неговия приятел.

Тодор Желязков

Планираната за 3 януари спасителна операция е била осуетена от влошените метеорологични условия. Рано днес сутринта екип на планинска спасителна служба е направил втори опит за привеждане на спасителна операция. Към момента екип на РУ Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа на 45-годишният Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността Паниците. Другият 34-годишен планинар е успял да се спаси, подслонявайки се в заслон Ботев.

Желязков е известен диджей във Варна.

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.