Свлачище блокира част от магистрала „Струма“

0
24
Снимка: Струма

Създава се организация за разчистване на падналата скална маса

Свлачище блокира движението между 7-и и 9-и км от магистрала „Струма“ в посока София. „Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая”, заяви пред Нова телевизия Румен Сечански, директор на Областно пътно управление – София.

„Виждате какви са температурните аномалии, имаше обилни валежи. Паднаха градусите и водата замръзна. След това се е разтопила и е разширила фугите в скалите. Не се случват често свлачища. Точно тук не сме имали инциденти. Евентуално може да бъде усилена мрежата”, коментира още Сечански.

Създава се организация за разчистване на падналата скална маса.

„Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса, каза пред БТВ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, след като направи оглед на отсечката.

Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места, коментира и той.

„Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на АМ „Струма” сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления“, заяви председателят на АПИ.