СДС: Радев свали маската, изживява се като лидер на протестърски и проруски партии

0
267
сдс
Снимка: архив

Създава новия Отечествен фронт, смятат от партията

Консултациите на Румен Радев с извънпарламентарни партии, обявени уж за датата на изборите, напълно свалиха маската на обитателя на „Дондуков“ 2. Той покани партии и движения, създадени в последните години или месеци, повечето от тях проруски и свързани с протестите срещу настоящото управление. Но предпочете да забрави проевропейски партии с дългогодишна история. Това написаха в официално съобщение до медиите от пресцентъра на СДС.

„Не сме засегнати ни най-малко от отношението му, защото мястото на СДС не е в тази компания от проруски, производни на БСП и пред заличаване, партии. Но то е доказателство за истинската цел на тези консултации. Поведението му доказва, че датата за изборите е параван, зад който се създава новия Отечествен фронт под егидата на президента“, пише още в съобщението на партията.

Според СДС „благовидният предлог за сбирките на „Дондуков“ 2 се използва, за да се официализират срещите му с протестърските партии, на които Радев се изживява като лидер“.

„Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс, както в момента! Ако Румен Радев има поне малко политическо достойнство, нека да си спомни, че по конституция тази институция олицетворява единството на нацията, а не лични и партийни политически изгоди!“, написаха още от СДС.