Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

0
155
Бойко Борисов Снимка: архив

Радев се държи като президент на чужда държава, отсече премиерът

За съжаление, има такива случаи, когато едно некадърно управление е довело до това. Това каза министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Годината“ по Дарик Радио по повод водната криза в Перник и ситуацията с язовир „Студена“.

„Ситуацията в Перник е неприятна. Дотам се стигна от некадърното управление на ВиК сектора. Всеки ден се работи там. Трябва да разделим питейната от промишлената вода. Работниците няма да празнуват. Предупредил съм ги. Ще си получат допълнителни възнаграждения, но трябва да осигурим вода на Перник. Нека да видим кой какво е направил.

В София допреди 10 години нямаше вода и канализация. Готов съм да седна и да коментирам с всеки кой какво е оставил след себе си. Румен Радев и Корнелия Нинова се държат като прясно родени бебета, сякаш тяхната партия не е управлявала никога България и се е пръкнала преди няколко дни. Готов съм да споря с тях, но тези хора не са сложили една тухла и не са построили нищо“, обяви Борисов.

„Газовите магистрали правят България стратегически газов хъб. И „Балкански поток“, и конектора с Гърция ще носят всякакъв газ – руски, американски, азербайджански. „Балкански поток“ няма нищо общо със „Северен поток“. По „Балкански поток“ се работи много активно. Аз виждам много големи възможности и за АЕЦ „Белене“. „Южен поток“ навремето беше спрян заради корупция при правителството на партията, която издигна президента. Това е факт, но той пак мълчи. Единственото, което направи Румен Радев е, че измете всички специалисти и за един месец прокара да се купят „Грипените“. Това успя да направи. Когато ме заведе и ми покаже един завод, който е построен благодарение на него, тогава ще коментирам изказванията му. Ние правим много неща. Президентът не се е родил вчера. Защо не попита Нинова къде са заводите, които нейното правителство е построило?“, попита премиерът.

Според министър председателя думите на 2019-а са работа и отговорност. Според него и през 2020 г. „работа“ ще бъде определящата дума.

Най-важното е това, което ще остане след теб и което ще се използва десетилетия“, посочи Борисов.

Метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на „Хемус“ са финансирани, строят се, там където нямаше проекти, се правят. Магистрала „Струма“ се строи на пълна скорост. Връзката със Сърбия се асфалтира, финансирана и платена“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че за трета поредна година има ръст на БВП и по-голям износ.

Всичко щеше да е точно, ако съседната до нас институцията не се беше изхвърлила и не беше обявила, че тя е довела „Фолксваген“ в България. Никой никого не е довел. По тази тема не трябва да се правят такива коментари“, заяви премиера за избора на страна на „Фолксваген“ за изграждането на завод.

Ако така върви държавата, ще имаме решение за завод за строене на цели автомобили. Ние водим разговори за завод за батерии, това е бъдещето. Трябва да мислим за станциите, където да се зареждат“, посочи още Борисов.