Нинова: Петков не може и да си помисля повече да бъде премиер

0
157
Корнелия Нинова Снимка: архив

„Възраждане“ и БСП влязоха в спор след обвинение на хората на Костадинов, че Нинова е подписвала да се изнесе оръжие за Украйна

Кирил Петков не може и да си помисля да бъде министър-председател повече на тази държава. В това бе категорична лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, съобщава 24 часа.

Нинова е на блицконтрол пред депутатите, а премиерът и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев не присъстват на него.

Аз оценявам, че сте тук. Явно от този кабинет само вие, и г-н Караджов, смеете да поемете отговорност и да се изправите пред Народното събрание в един такъв момент, обърна се към Нинова Делян Добрев от ГЕРБ.

Това, което прави Кирил Петков, е откровено нагла злоупотреба с власт, възмути се и зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев.

Премиерът не спазва процедурата. Длъжни са да са тук, насочете час за изслушване, настоя и лидерът на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Правилникът позволява премиерът и вицепремиерите да не присъстват на блицконтрол, отвърна й председателстващият заседанието Мирослав Иванов. Той подчерта, че нов час за изслушване може да се насрочи, когато има въпроси към тях. Затова и настоя депутатите да кажат какви и към кого са въпроси им, за да уточни време и час.

Нямате право на партийни пристрастия. Извикайте ги веднага, за да им зададем толкова въпроси, колкото искаме, настоя обаче Радомир Чолаков от ГЕРБ.

С вашата подкрепа донякъде ставате съучастници на клетвопрестъпниците, на нарушителите на конституцията, на законите в лицето на Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, обърна се към Нинова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.