Нинова: Не желаем предизборно споразумение

0
106
Корнелия Нинова

И проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване, коментира лидерката на БСП

„Ако правителството се сфомира средата на ноември, ще имаме много късо време за бюджета за 2022 г. Това е въпрос номер 1. Ако повторим грешката да сформираме комисии и да изслушваме служебни министри, ще изпаднем в тежка ситуация. Настояваме за разговор“, заяви пред БНТ Корнелия Нинова.

„Най-важният проблем е за цените на тока и стоките от първа необходимост. Има цени на борси, на които не можем да влияем, но на вътрешна база можем. Предлагаме намаление на данъците за следващите 6 месеца, както и помощи за електроенергия“, разкри Нинова.

„Не желаем предизборно споразумение, явяваме се като „БСП за България“, категорична бе соцлидерката.

Нинова заяви, че не е разговаряла лично с Кирил Петков и Асен Василев. „Задължително трябва обаче да има правителство, кризата се задълбочава.“

Преди 5 години Радев беше безалтернативен, сега обстановката и конкурентите са различни – и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Победата на Радев сега ще е по-трудна, коментира Корнелия Нинова.

По темата за централата на БСП на „Позитано“, лидерката на левицата заяви, че всичко ще се реши по съдебен път. „Подкрепяме Радев, но няма да спестим критики към служебния кабинет, когато има защо. Нито едно правителство не е свещена крава“, каза тя.