Сигурно е, че Радев ще обясни на нацията, че изборите са фалшифицирани

0
1139
Румен Радев

И затова формацията на Мая Манолова няма солидно парламентарно мнозинство

Калина Андролова

Калина Андролова, 5gmedia

Единственото възможно устойчиво правителство може да бъде център-дясно, тоест ГЕРБ–Демократична България–ВМРО плюс негласната, а защо не и ясната подкрепа на ДПС. Такова правителство ще бъде допуснато и от водещите външни фактори, които винаги се интересуват какво се случва у нас.

Светът е толкова свързан, че конструкции, които са неудобни за решаващия глобален фактор, бързо се разпадат. Сигурно е, че Румен Радев ще обясни на нацията, че изборите са фалшифицирани и затова формацията на Мая Манолова няма солидно парламентарно мнозинство. Радев постигна това, че всеки некадърен политически субект може да претендира, че иначе е величествен и мощен, но точно сега е прецакан от ГЕРБ.

Монообщуването на Радев в публичното пространство нанесе невероятни щети на общото политическо знание. Хората бяха взривени от популизъм в истински отровна форма.

Само че управлението на една държава не става чрез елементарно недоволство, вербализирано през телевизора, което Радев може да си позволи от мързеливата си президентска позиция.