Борисов: „Възраждане“, когато вървяха до Радев, бяха готини. Направиха си протест, и изведнъж станаха лоши. Бъдете обективни медиите, за да не сте на 112-о място

0
387
Снимка и видео: фейсбук

Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на „Булгаргаз“, заяви лидерът на ГЕРБ

ПП ГЕРБ винаги е подкрепяла ваксинацията и зеленият сертификат, но МС и НС също го въведоха като изискване със забавяне, заяви лидерът на партията Бойко Борисов, който се включи на живо от село Грашево, община Велинград.

Той коментира протестът преди 2 дни пред парламента: „Спомням си, че когато „Възраждане“ бяха заградили МРРБ и чупеха – всички бяхте в апломб, че го правят. Когато вървяха до Радев бяха готини. Те са друга партия, нямаме контакт с тях, имаме различни тези. Направиха си протест и изведнъж станаха лоши. Извадете кадрите на „Възраждане“ и вижте дали сега не са тихи и кротки. Бъдете обективни медиите, за да не бъдете на 112-о място“, посъветва Борисов.

По отношение на оставката Сотир Цацаров и поисканата оставка на Иван Гешев, той каза, че от една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото не може да не прави впечатление, че КПКОНПИ проверява кметовете на ГЕРБ и нито едно кметство на ДПС, БСП, ИТН в Благоевград.

„Най-добре веднага след тези обвинения антикорупционната комисия да се събере и да изслуша г-н Цацаров по тези обвинения. Изявлението на Петков отпреди, че иска да сложи в прокуратурата свои хора, ме притеснява. В парламента няма никаква законодателна инициатива, няма и от МС, нека да спрем с това да слагаме свои хора. Вече започнаха да чегъртат и кметовете в Хасково“. Акцията в „Булгаргаз“ Борисов нарече „хасковски войни“.

Той се възмути и затова, че вчера не са приели предложението на ГЕРБ да бъдат подпомогнати бизнесите.

„Правиха КСНС, за да приемат нашия договор за добросъседство, вчера правиха щаб, за да приемат нашите мерки. Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на „Булгаргаз“, коментира той по повод нахлуването на спецслужбите в дружеството.

Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитьори на газ, допълни лидерът на ГЕРБ.