Борисов към владиката Григорий: На първия ден, в който управляващите си тръгнат, ще ви освободя от скъпия ток

0
244
Борисов с владиката Григорий

Не ги разбирам днешните управници – не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов посети църквата „Рождество Богородично“ във Велико Търново за големия празник Петдесетница: Без Господа нищо не може да се направи! Великотърновският Митрополит Григорий заяви: Не случайно се обръщам към вас с „г-н премиер“. Вие представлявате най-голямата партия, която е опора за обществото.

Вашето идване е изпълнено с радост, при вас всичко има своята основа, за разлика от другите политици. Радвам се, че на днешния ден, Петдесетница, Вашето посещение ни стана утеха.

Надявам се скоро да имаме и колеж, защото сам казахте, че без образование сме за никъде, обърна се владиката към лидера на ГЕРБ. Той благодари за отпуснатите средства за ремонт.

„Когато в цял свят храмовете затвориха заради пандемията, у нас църквите и манастирите светеха“, благодари на правителството на ГЕРБ Великотърновският митрополит.

Бойко Борисов разгледа и Старата митрополия, която сега се ремонтира за обучение и игри на деца. Кабинетът отпусна 2 млн.лв. средства за ремонта.

Трябва да отидете да покажете на Асен Василев как от стотинка две правите, те от две една правят!

Владиката се оплака от скъпия ток: „Светият синод бе на среща с правителството, помолихме да не сме на индустриален ток, но… Един малък манастир има по 3200 лв. ток.“

„Не ги разбирам днешните управници – не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели. На първия ден, в който си тръгнат, ще ви освободя от индустриалния ток“, категоричен бе Борисов.