Кметът на Перник хвали действията на Борисов по водната криза

0
190
Станислав Владимиров

Има проблем обаче в отношенията си с чиновниците. „Липсват добри кадри във водния сектор“, твърди Владимиров

„Аз имам добри отношения с премиера, но надолу по веригата ми става все по-трудно, когато трябва с даден чиновник да решим даден казус.“ Toва заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви кметът на Перник Станислав Владимиров по повод водната криза в миньорския град.

„Премиерът, виждайки, че кризата в Перник се задълбочава, взе всичко в свои ръце и този много пряк контакт с мен и местната власт направи така ние да начертаем краткосрочни и дългосрочни мерки за водната криза в Перник“, категоричен беше кметът на миньорския град.

Новото водоподаване в града е болезнена мярка, хората не я приемат добре и не може да мине без това. В най-студените месеци хората трябва да имат достъп до вода, защото това са най-критичните месеци. Трудно старата пречиствателна станция може да обработи замърсяването на водата, предупреди градоначалникът.

По думите му в момента има дефицит на добри кадри на водния режим, които да го подават добре. Трудно се смогва заради лошата организация и липсата на добрите кадри във ВиК-Перник, подчерта Владимиров.

Според него една психоза и допълнителни емоции в настоящата критична ситуация могат да се окажат в повече.

В цялата болезнена ситуация кметът на Перник е имал доста голяма активност в разговорите с Министерския съвет и премиера Бойко Борисов, защото перничани ще изживеят болезнено кризата, но в стратегически план има стара амортизирана канализационна водопроводна мрежа в целия град. Владимиров е доволен, че премиерът го е разбрал и ще бъде подменена почти цялата водопроводна мрежа в миньорския град.

Той отчете, че огромната администрация е голям проблем на държавата и всяко едно правителство има за цел да се справи с „тази огромна тромава машина“, но за съжаление това не се вижда.

„Ако бяхме въвели воден режим в Перник през лятото, сега щяхме да имаме добро количество вода и хората нямаше да бъдат подложени на това изпитание“, смята Владимиров.