Бойко Борисов: „Промяната” уби България /видео/

0
154
Снимки и видео: фейсбук

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Димитровград, в завода „Неохим”, който заради високите цени на газа спря работа 

„Промяната уби България. Няма специалист в света, който да показва как работи такъв модел, в който да дотираш тока, водата. Но перфектната буря ще дойде догодина, която ще занули индустрията. Последни издихания има държавата, за да може нещо да се спре”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че се теглят още 800 млн. нов кредит, за да се дотира газът. Борисов запита кой ще върне този кредит.

Делян Добрев бе категоричен, че вчерашният търг отново е спечелен от „Газпром”, като газът е с 30 процента по-скъп.

„Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент, но клиентът трябва да има поне малко пари, за да си купи нещо. Какво стана с евтините дърва за огрев?  Не знам как се управлява държава на дотация. В момента единствено генерират приходи централите, направени от Живков, и „Балкански поток”, заяви Борисов.

И допълни, че контрабандното жито от Украйна бие родния сектор. „Целта е да изсмучат парите на населението и да го изкарват навън, но когато се усетите, мили българи, ще е късно. Сега дойдоха новите комунисти”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че „Промяната” е донесла смърт на индустрията”.

„Гърците и турците си правят печалби на гърба на българската индустрия. Това ви донесе промяната – смърт на индустрията! 800 млн. кредит, как ще го върнат при тези цени? Може ли нещо на 290 лв. таван, да го купиш на 321 и да си върнеш кредита?“, продължи Борисов.

Кметът на Стара Загора заяви, че токът на общината е два пъти по-скъп от миналата година. Той обобщи, че към 2026 г. 12 хиляди души трябва да бъдат освободени от Мариците, като в плана не се дава друга алтернатива. „Това е документ ,направен по трудово обучение, пуснат  в последния ден за обсъждане.  Ние ще бъдем твърдо против и като община, и като регион, и като партия”, заяви Живко Тодоров.

„Днес бяхме планирали да работим, но спряхме“, посочи директорът на предприятието „Неохим“. И обясни, че родните пристанища са задръстени с торове от Русия и Азербайджан, а това водело до загуби на родната промишленост.

„Проблемът,  е че икономиката не може да разчита на сигурност. В момента Европа се нуждае повече от България. Струва ни се, че солидарността липсва. Спира ни индустрията, надявам се на спешни мерки, така че да се покаже един нов хоризонт на работа. Това, което се случва с природния газ, е убийствено за икономиката. За съжаление освободихме 61 човека заради цената на природния газ, като най-вероятно ще се наложи да освободим още“, заяви директорът на „Неохим”.

След това Бойко Борисов влезе на територията на предприятието , за да разгледа, по думите му, „един призрачен завод“./Tribune.bg