Симеонов остава вицепремиер, не бил разбран правилно

Партньорите в "Обединени патриоти" ще успокояват Волен Сидеров

0
73
каракачанов
Красимир Каракачанов

Само мисълта, че така мога да сваля правителството и да върна на власт БСП и ДПС ме отврати, обяви Красимир Каракачанов

Съветът ни продължи повече от 2 часа. За съжаление третият ни партньор не дойде.

Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов след приключването на коалиционния съвет на Обединени патриоти, на който трябваше да се вземе решение за бъдещето на Валери Симеонов.

„Г-н Валери Симеонов обясни надълго и нашироко какво е искал да каже и че не е искал да обиди майките. Днес на празника на ВМРО обясних моето мнение. Корнелия Нинова ме призова аз да стана човека, който да поиска оставката на Валери Симеонов.

Само мисълта, че така мога да сваля правителството и да върна на власт БСП и ДПС ме отврати. Ако изгоним НФСБ от управлението, трябва да дойде Марешки, което е недопустимо. Аз обясних на Валери Симеонов, че не бих говорил такива неща и не бих се изказал така. Не това е най-важното. Най-важното е, че правителството си върши работата. Полагаме всички усилия за майките на деца с увреждания. Увеличаваме пенсии, заплати. Не мога да си позволя да бутна правителството и не подкрепям идеята за оставка на Валери Симеонов“, категоричен беше Каракачанов.

„Според нас коалицията в последните 6-7 месеца не работи. Не трябва да занимаваме обществото с неща, които нямат нищо общо с работата в коалицията и в програмата на ОП, както и програмата за управление. Нямаме никакво намерение да се разправяме с третия коалиционен партньор, но това наистина бяха загубени 6-7 месеца. За мен коалицията ОП съществува, но има сериозни проблеми в комуникацията“, добави той.

„Коалицията е съставена за участие в парламентарни избори. Тя се гради на коалиционно споразумение, което не е нарушено, но не се спазва, включително и днес“, каза от своя страна Валери Симеонов.

„Писахме и се опитахме да извикаме нашия партньор. Факт е, че днес имаше съвет. Значи коалицията съществува. Ние пак ще поканим „Атака “ на съвет и ще полагаме добранамерени усилия да си решаваме проблемите чрез диалог, а не през медиите и да занимаваме обществото. Само депутатите от НФСБ оттеглиха доверието си от Волен Сидеров като председател на ПГ.

Това може да се промени, след заседание на парламентарната група. Ние не сме нарушили нашето споразумение, а още по-малко споразумението за управление с ГЕРБ. Нормално е да ми искат оставката, но и вчера обясних, че това може да стане, ако коалиционните партньори ми поискат оставката. Не знам кога ще се събере големият коалиционен съвет. И в момента Бойко Борисов не е в България. Не съм сигурен как ще гласува „Атака“ за вота на недоверие, но не съм сигурен как ще гласуват и ДПС, и Воля, и БСП“, каза още вицепремиерът

„Валери Симеонов не е изрод. Валери Симеонов не е говорил срещу децата. Вече разясних какво съм искал да кажа. Прочетето го внимателно. Аз не съм звяр. Аз виждам какви са децата. Не искам да се обяснявам. Хората, като прочетат внимателно каво съм казал, ще разберат какво съм имал предвид. Не може да се вадят две изречения от контекста. Между тях имаше още 13 думи. Аз не съм изрод. Как да се извиня, че не съм правилно разбран? Ясно е, че децата са болни и са инвалиди, както ми е ясно, че тези майки получиха всичко, което поискаха. Не мога да разбера, след като са удовлетворени твоите искания и си получил 150 млн. повече, защо продължаваш да протестираш“, оправда се Симеонов за репликите си „кресливи жени“ и „уж болни деца“.

„Аз познавам Валери Симеонов най-добре. Не искам да кажа, че хората не могат да протестират, но и БСП, и омбудсманът, и лицата, които протестират срещу всяко едно правителство, политизираха протеста“, разкри Каракачанов.

„Искам да кажа още две думи. Тези хора се държаха много обидно на нашите срещи, когато се обсъждаха законопроектите за хората с увреждания. Викаха след мен и Коралски, че сме убийци. Факт е, че законите ще бъдат приети. Парите се увеличават със 150 млн. лева. Правителството си върши работата“, завърши Валери Симеонов.