Кметът на Враца: Оставка на правителството ще блокира работата на общините

0
481
Калин Каменов Снимка: Канал 3

С 4-5% от гласовете на изборите ли ще управляват протестиращите, пита Калин Каменов

Оставката е лесна, трудна е отговорността. Една оставка блокира работата на общините, а така ще бъдат засегнати много хора, заяви в сутрешния блок на БТВ кметът на Враца Калин Каменов.

„Не се чува мнението на над 1 млн. души, които са гласували за управляващата коалиция. Ако и те излязат да протестират, ще влезем в един кръг. Ако протестиращите имат представителност, те ще спечелят изборите през март“, посочи Каменов.

„Навлизаме в тежка ситуация. Очаква се втора вълна на вируса. От общините нямаме нужда от криза“, каза кметът на Враца.

Протестиращите нямат представителност, а хора, които хвърлят стотинки и яйца по полицаи и Министерския съвет. Протестиращите освен оставка какво искат, попита Каменов.

„Те ще имат 4-5% гласове на парламентарните избори. С такъв процент не се управлява. Избори има само след няколко месеца – искането за предсрочни избори изглежда като инат, а не като разумни искания“, коментира кметът на Враца.

„Съмнявам се, че записите, на които се твърди, че е премиерът, са реални. Няма да се учудя, ако излязат подобни разговори и с мои колеги. Така не се постигат резултати“, завърши Калин Каменов.