Каракачанов потвърди, че е кум на Атанас Бобоков и кръстник на 3-те му деца

0
97
каракачанов
Красимир Каракачанов

Познавам ги като предприемчиви и работливи хора, каза вицепремиерът за обвинените от прокуратурата братя

„Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам, като предприемчиви, работливи, които почнаха от една гола поляна. И когато фалира „Плама“ – Плевен, тяхното предприятие за масло остана единственото в България. Разшириха си бизнеса в Турция, Украйна, Узбекистан… Познавам ги, като работливи, спечелените пари не ги хвърляха в яхти, а за създаване на работни места. Държавното обвинение има явно данни или най-малкото съмнения за нещо и остава това да се докаже“. Това каза военният министър Красимир Каракачанов в Шумен пред журналисти по адрес на обвинените от прокуратурата братя Бобокови. Атанас е в ареста по аферата с боклука, Пламен с гаранция от 1 мнл. лв.

Каракачанов уточни, че е кум на Атанас Бобоков, но по тази линия можело и за патриарх Неофит да се каже, че има роднински връзки. Преди 23 г. Каракачанов бил кум на Пламен Бобоков, а патриарх Неофит в ролята на тогавашен русенски митрополит водил църковната церемония. Министърът напомни, че за толкова време е нормално човек да се развие, един става бизнесмен, друг лекар, журналист.

Каракачанов каза и че е кръстник на трите деца на Бобоков и са се срещали на рождени дни и семейни мероприятия, но призова „да не търсим под вола теле“ и „сензация“. Обясни, че до момента прокуратурата не го е търсила по темата и няма за какво. Когато братята са създавали своите фирми, Каракачанов не е бил фактор.