Синът на отвлечения Киро Киров: С ужас очаквах момента, когато ще пуснат някой от „Наглите” на свобода

0
163
Иван Киров
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

В четвъртък съдът освободи предсрочно Ивайло Евтимов-Йожи

„Новината за предсрочното освобождаване на Йожи ме шокира. Откакто ни се случи всичко това, живеем в страх. В началото ходехме с охрана, животът ни много се промени. С ужас очаквах момента, в който ще пуснат някой от тях на свобода. Ако срещна Йожи, не съм сигурен, че ще го позная. За мен не би трябвало човек, осъден за такова престъпление, да бъде пуснат преждевременно. Съдбите на всички отвлечени се промениха. Голяма част от тях се скриха от света, защото се страхуват”, разказа пред Нова тв Иван Киров, синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров.

По думите му никой не търси парите от откупите, които са искали. „Къде са те? Има ли отделно дело? Вероятно средствата са си в тях и като излязат от затвора, ще си ги ползват“, смята той.

В четвъртък стана ясно, че Апелативният съд в София освобождава предсрочно от затвора един от осъдените членове на групата на „Наглите”. Ивайло Евтимов-Йожи излиза от затворническото общежитие „Казичене“ 2 години и 5 месеца по-рано. Той трябваше да изтърпи наказание от 18 години лишаване от свобода.