Скандалът в Талин е срамен и за журналистите, придружавали делегацията на Радев – нито един не съобщи за случващото се там

0
261
Радев излъга, че не е знаел, че е контактувал със заразен преди пътуването.

Президентът Радев излъга, изложи България. Това е истината

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Президентът Радев, който се виждаше целият “в бяло с вейка от маслина”, излъга. Изложи България. Това е истината.

Какво “активно мероприятие” му се привижда?! Госпожа президентът на Естония му показа какво означава да си отговорен политик: тя не се поколеба да изолира цялата българска делегация в хотел и да прекрати официалното посещение на българския президент. Така се прави!

Всеки нормален човек на мястото на Румен Радев би се сконфузил и би се извинил за небрежността. Опасна небрежност! Той, обаче, е над всички и всичко, даже над пандемията. Румен Радев е безсмъртен. Но другите не са.

Само и само да се противопостави на правителството, президентът Радев се държи по-злощастно дори от мистификатора Мангъров. Да отричаш опасността от Ковид19, само защото отричаш това управление е безумие, граничещо с престъпление.

Румен Радев с нищо не е по-различен от тези, срещу които храчи ден-след-ден. Да си спомним само за някои от случаите: по време на управлението на неговия служебен кабинет имаше корупционни скандали. Той и негови подчинени се опитаха да скрият документи, свързани с двата договора във ВВС на Десислава Генчева, станала по-късно мадам Радева. Двама негови секретари са с повдигнати обвинения със съмнения за търговия с влияние и връзки с чуждо разузнаване. Нито дума на съжаление за всичко това. “Вярвам повече на Васил Божков, отколкото на неговите обвинители”, каза президентът Радев и се нареди сред поддръжниците на един гангстер.

Доста е смехотворно армията да е плащала заплата на Десислава Генчева да бъде пиар на ВВС, а да не може да се справи с нито една кризисна ситуация на съпруга си.

Прессекретариатът на президентството мълча за изолирането на българската делегация в хотел в Талин; опита се да скрие истинската причина за прекратеното посещение, което по същество си е изгонване от Естония; не отговори кога и къде е направен тестът на президента…

Този скандал е срамен и за журналистите, придружавали делегацията в Талин – нито един от тях не излъчи информация за случващото се там. Защо?! Защото така са били помолени от президентския прессекретар Кирил Атанасов, навярно.

След обясненията на президента Радев и на неговия прессекретариат излиза, че президентът на Естония е излъгала, съобщавайки за това, че българският президент е бил в контакт със заразен от Ковид19, както и че е съучаствала в “активно мероприятие”, измислено в България.

Прекалено е, президенте Радев, дори за човек като Вас!