Спецпрокуратурата издаде европейска заповед за арест на Йоско Костинбродския, който бе задържан в Гърция

0
20
Снимка: Интерпол

Трябва да лежи 4 г. в затвора у нас по влезли в сила присъди

Специализираната прокуратура издаде и изпрати на съдебните власти в Гърция европейска заповед за арест на Йосиф Йосифов-Костинбродския за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България.

Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура бе уведомена от компетентните органи чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. лицето е задържано на територията на Гърция.

На 5 юни 2018 г. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила.

Йоска трябва да изтърпи и още едно наказание от 3 години лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

Срещу Йоско има и висящо дело като ръководител на наркогрупа. По него се чака решението на Върховния съд. На първите две инстанции има осъдителна присъда.

В Гърция той е бил задържан за кражби.