Съдийка, пуснала двоен убиец на свобода, е сред водачите на протеста на проруската организация „Възраждане“

0
4274
Протест на "Възраждане" Снимка: архив

6-има хулигани са задържани, тълпата проби полицейския кордон, един опита да влезе в парламента

Уволнената съдийка Румяна Ченалова, която пусна на свобода двойния убиец от дискотека „Соло“ преди години и той избяга, е сред водачите на протеста на проруската организация „Възраждане.

Протестиращи и поддръжници на „Възраждане“ блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Народното събрание и направиха опит да влязат вътре. Те искат оставката на правителството. Впоследствие протестът им пое към финансовото министерство, а след това се насочи и към сградата на Министерския съвет.

Малко след началото на протеста млад мъж се опита да нахлуе в парламента. Опитът му беше осуетен от униформените, които го арестуваха след неколкократни предупреждения да спазва дистанция.

Общо 6-има бяха задържани за хулигански прояви докъм 14 часа.

Полицията предупреждаваше хората да стоят на дистанция, защото струпванията са забранени в условия на епидемия. Въпреки това протестиращите не носят маски, нито спазват дистанция, а се скупчват един до друг. Маски носят само униформените.

В сряда прокуратурата започна проверка за изразходването на партийните субсидии на „Възраждане“ след разследване на NOVA. според него лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов с държавни пари си е купил къща за 200 000 лева и кола за 40 000 лева.