Съдът обяви строежа на Алепу за незаконен

0
34
Строежът в Алепу

В хода на делото са открити данни за документни и други престъпления. Решението подлежи на обжалване 

Административният съд в Бургас е обявил за нищожно строителното разрешение на курортен комплекс „Алепу вилидж“, издадено на 18 февруари м.г. Това съобщиха от Окръжната прокуратура, като поясниха, че обявяването на нищожността е станало след протест на прокуратурата.

По образуваното през юни 2020 г. дело съдът е преценил, че протестът на прокуратурата е основателен, след което на 18 февруари т.г. е обявил строителното разрешение за нищожно. Съдът е приел, че то е издадено „при особено съществено противоречие с материалните разпоредби на закона, при липса на материални предпоставки, чието наличие е задължително като юридически факт, обуславящ издаването му“, пише в съобщението на прокуратурата.

В хода на делото в Административния съд в Бургас са били констатирани данни за документни и други престъпления, които са установени от заключение на съдебно-почеркова експертиза.

Община Созопол е осъдена да заплати на Окръжна прокуратура – Бургас, направените съдебни разноски по делото в размер на 150 лв., а решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок.