Съдът остави на свобода обвинените за погрома на Партийния дом

0
25
Снимка: архив

Единият от тримата магистрати искаше да бъдат задържани под стража

Софийският градски съд остави на свобода четиримата млади мъже, обвинени за погрома на Партийния дом по време на протестите на 14 юли, предава NOVA.

Според съда има данни младежите да са участвали във вандалския акт, но паричната гаранция щяла да възпре риска да извършат престъпление. Единият от съдиите беше на особено мнение. Той поиска четиримата обвинени да бъдат задържани под стража.

„Отидохме да си търсим свободата, а те се опитаха да ни я вземат. Категорично заявявам, че не съм носил стъклени бутилки. Агресия проявявам само когато съм в залата и тренирам”, казва обвиняемият Иван Колев.

Четиримата са обвинени за хулигански действия, отличаващи се с особени цинизъм и дързост. В телефоните на четиримата мъже на възраст между 20 и 26 години е открита кореспонденция за сформиране на група, която да всява безредици срещу заплащане.

Преди седмица Софийският районен съд ги пусна срещу гаранции от 1000 до 2000 лв., с мотива, че няма опасност да се укрият. Нямало и достатъчно данни, че те са организирали провокатори за протеста.