Търсят приемно семейство за изоставеното бебе в Петрич

0
12
Елеонора Сливкова Снимка: БТВ

То е в добро здравословно състояние и не е нужно да остава повече в болница, твърдят от социалната служба

Изоставеното бебе в Петрич ще бъде настанено в приемно семейство, съобщи bTV. По думите на Елеонора Сливкова, директор на Дирекция „Социално Подпомагане“ в Сандански, то е добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница. „Колегите ще издирят най-доброто приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район“, уверява Сливкова.

Тя обясни, че докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка спрямо бебето.

„След като се установи кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския капацитет и ще се прецени тази ли е подходящата мярка към момента“, допълни още Сливкова.

Вчера задържаха майката на бебето – 37-годишна жена, която беше издирвана в продължение на четири дни. Тя живее в една къща заедно с родителите си, брат си и 14-годишния си син. Жената успяла да опази в тайна бременността си от близките си и съседите. Имала приятел, за когото предстои да се установи дали е бащата на детето. Момиченцето беше оставено на 18 октомври пред един от лекарските кабинети в местната поликлиника. Според лекарите то е било родено в домашни условия.