Бебе е убито при руски ракетен удар по родилно отделение в Запорожка област

0
46
Володимир Зеленски

Терористичната държава продължава да води война срещу цивилните, заяви Зеленски

Новородено бебе е убито при руски ракетен удар, поразил родилен дом в град Вилнянск, в украинската Запорожка област, която Русия обяви, че анексира по-рано тази есен, предаде Франс прес.

Ракетният ударът е бил нанесен тази нощ, предаде БТА. Поразена била двуетажна сграда, в която се намирало родилното отделение. Сградата е разрушена. Тя е била част от градския болничен комплекс, заявиха в членове на украински спасителни екипи в съобщение, публикувано в социална мрежа. Те съобщават, че в резултат на атака е било убито новородено.

Майката на бебето и един лекар са били извадени изпод отломките на рухналата сграда. Жената е била ранена, написа в Туитър украинският президент Володимир Зеленски.

„Терористичната държава продължава да води война срещу цивилните“, заяви Зеленски.

„Врагът още веднъж реши да се опита да постигне чрез терор и убийство онова, което не успя да постигне за девет месеца“, допълни Зеленски.

Украинските спасителни служби публикуваха видео, в което се вижда как спасители се опитват да извадят затрупан наполовина мъж от отломките на рухналата сграда във Вилнянск.

Градът се намира в северната част на Запорожка област. На юг в по-голямата си част областта е окупирана от руските войски.