Херо Мустафа: С Борисов обсъдихме протестите и успеха с приемането в чакалнята на еврозоната

0
132
Херо Мустафа

„Никой не е над закона“ е аксиома във всяка една демокрация, казва посланичката

Посланичката на САЩ в България Херо Мустафа обясни, че не е нейна работа да призовава “за оставката на което и да било длъжностно лице”. Тя направи коментара след срещата си с премиера Бойко Борисов, като отговори на въпроси на „Свободна Европа“ по повод позицията на посолството на САЩ от понеделник.

“Днес посетих премиера Борисов по негова покана. Обсъдихме много теми, включително нашето изявление от миналата нощ, протестите в България, успеха на България в присъединяването към ERM-II”, се казва в отговора.

Правото на мирно събиране е основно право във всяка една демокрация и ние искахме да заявим, че държим на това право в един важен период както за Съединените щати, така и за България, отговори посланичката.

“Нашето изявление, че „никой не е над закона“, е аксиома във всяка една демокрация. Това се отнася еднакво до всички – бизнесмени, служители на държавата, членове на правоприлагащите институции, независимо от тяхното материално състояние или социален статус. Законът трябва да се прилага еднакво към всички”, завършва отговорът на Херо Мустафа.