Цвета Караянчева подкрепи избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

0
33
парламент
Цвета Караянчева

За думите си като вицепремиер той понесе своя кръст, като народен представител има право да бъде избран, казва шефката на парламента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента.

Пред журналисти в Златоград Караянчева коментира протестите по този повод на майките на деца с увреждания и исканата от тях оставка на Валери Симеонов. „По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник-председател. Г-н Валери Симеонов е един от ръководителите на един от коалиционните партньори, така че няма нищо чудно в това. За думите си като вицепремиер той понесе своя кръст, подаде оставка.

Той е избран като народен представител и мисля, че няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Валери Симеонов. За мен той приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран“, заяви Караянчева, цитирана от БНР.