ЦИК показа бюлетините за гласуване

0
21
Александър Андреев показва бюлетините. Снимка: 24 часа

Бюлетината за общински съветници в София е с 34 квадратчета

ЦИК показа бюлетините за гласуване на местните избори днес на брифинг. В столицата освен за градоначалник и общинари ще се гласува и за районен кмет. Бюлетината за общински съветници в София е с 34 квадратчета с имената на партиите, коалициите и независимите кандидати, които са регистрирани като кандидати за общински съветници.

Тепърва обаче ЦИК ще реши как избирателите трябва да прегънат бюлетината. Тя трябва да бъде сгъната по начин, по който ние ще укажем с нашето решение, но така, че да може да бъде видим фабричният номер при поставянето на печата и откъсването на долната част и едновременно с това да не бъде разкрит вотът на избирателя, обясни говорителят на изборната администрация Александър Андреев.

От думите му стана ясно, че досега са постъпили две по-големи жалби. Единият сигнал се отнася до кандидата за кмет на София Мая Манолова срещу решение на изборната администрация, но ВАС е отхвърлил жалбата й. Другият сигнал е за скандала с Волен Сидеров в БНТ, като комисията е констатирала нарушение в предизборната кампания.