Четирима са загиналите при атаката на колата убиец в Трир, сред тях е дете

0
169
Мястото на инцидента Снимка: туитър

Шофьорът е задържан, той е 51-годишен германец, мотивите му не са ясни

Четирима са убитите, сред тях и дете, при атаката на колата убиец в  германския град Трир, съобщи местният вестник „Триришер фолксфройнд“, цитиран от ТАСС и БТА. Най-малко 15 са ранените, като няколко от тях са в тежко състояние.

Трагедията стана малко преди 14:00 часа. Според очевидци автомобил с висока скорост се врязал в пешеходната зона на града и целенасочено е блъскал пешеходци.

Кметът на Трир Волфрам Лайбе обяви, че нападателят най-вероятно е бил в състояние на амок. Тепърва ще се уточняват мотивите му.

Според Лайбе 51-годишният мъж карал като луд. „Беше просто ужасно“, разказа на пресконференция кметът, който вървял в центъра на града точно по време на инцидента. Той видял на земята маратонка на момиче, което е сред загиналите. След това Лайбе се разплака и не бе състояние да говори повече.

Сред ранените има деца. Според свидетелите към 14:00 часа полицията е пратила спешно съобщение до всички училища да не пускат децата навън.

В Трир са пристигнали полицейски сили и от съседни селища. Шофьорът е задържан. Става дума за 51-годишен германец от района Трир-Зарбург. При задържането си той е оказал съпротива.

Инцидентът стана край символа на най-стария град в Германия – античната Порта Нигра, отбелязва ТАСС.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с полицията в Трир, в момента няма информация за националността на пострадалите, съобщават от Министерството на външните работи.