Само в Breaking. Bg: Намерили снайпер „Драгунов“ във вилата на Горския Росен Ангелов

Някой е предупредил убиеца, че полицейският обръч около него се затяга

0
1378
убиец
Росен Ангелов СНИМКА: МВР

Когато нахълтал в къщата в Нови Искър, очаквал да намери само Неделчо

Стефан Ташев

Снапейрска винтовка „Драгунов“ на части е открита във вилата в Луково, където се криел шесторният убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Това научи Breaking. Bg от разследващите.

Оръжието, което е много смъртоносно, още е на въоръжение в Българската армия и специалните части. Тепърва ще се изяснява как издирваният осем години от МВР Ангелов се е сдобил с него и пистолета „Берета“, с който, според разследващите, е избито семейството в Нови Искър.

Освен пушката във вилата са открити и части от ръчни гранати. Командосите от МВР, които първи пристигат на мястото са неприятно изненадани от факта, че Ангелов се е подготвял за такъв вариант и е заковал отвътре допълнителни капаци на прозорците на вилата, заедно с фибран.

Целта е била отвън да се не вижда нищо във въпросната вила, която според МВР е незаконно построена и ничия, а Горският човек крадял ток за да се топли в нея.

Това напомня на Петко Стрелеца от Лясковец, който беше барикадирал цялата си къща-с метални радиатори на прозорците, капаци от ламарина, а на външната врата бе поставил метална скара за матрак. Отделно от това бе изобретил „брониран шлифер“ накичен с ламарина, който да го предпазва от куршуми. Така той причака атакуващите го барети от Спецотряда за борба с тероризма-СОБТ, уби командоса Емил Шарков и рани други петима негови колеги.

Полицаи предполагат, че Росен Ангелов също се е готвил като Петко Стрелеца да се барикадира във вилата си, но някой го е информирал, че полицията е по петите му и той се измъкнал от капана в последния момент.

Командосите на МВР успели след няколко опита да разбият залостените прозорци, за да хвърлят шокови гранати във вилата преди да влязат вътре. Но от Росен нямало и следа.

Температурата вътре била 21 градуса, имало готова топла манджа на печката, а компютърът който Горския човек ползвал още топъл.

Предстои разследващите да изяснят кой е предупредил Росен Ангелов, че полицията ще пристигне всеки момент във вилата му.

До момента разследването е стигнало до фактите, че той първо е убил Кети и е хвърлил тялото й в кладенеца.

След това се е насочил към къщата на семейството. Но бил неприятно изненадан, че вътре има толкова хора.

Той очаквал да намери там само Неделчо Юнаков, който възнамерявал да убие. Но се натъкнал и на сина му Георги, дъщерята на Кети Нанси, приятелят й Боби и майката на Кети Еленка.

По дрехите му е открита кръв от Кети и останалите жертви, включително и от домашното куче, което той убил последно.