АБВ разхожда Мангъров като панаирджийска мечка, уж не е член на партията, а я регистрира в ЦИК

0
165
Снимка: Днес.бг

Партията на Георги Първанов се явява сама на вота, доцентът, който предвиди, че коронавирусът ще изчезне миналото лято – водач на листа

Доц. Атанас Мангъров, на когото нито една прогноза за пандемията от коронавирус не се сбъдна, влезе за пореден път в ролята на панаирджийска мечка на партия АБВ, след като миналата година лидерът й Румен Петков го разхожда из страната и се снима с него.

Мангъров с Румен Петков през миналото лято

Самият Мангъров, който предвиждаше коронавирусът да изчезне през миналото лято и  многократно заяви, че не е член на АБВ, а покойният му баща е изповядвал десни политически идеи, днес участва в регистрацията на партията за изборите в ЦИК – една чисто партийна процедура.

АБВ внесе 3168 подписа в комисията. Документите представиха лидерът на партията Румен Петков, доц. Атанас Мангъров, лидерът на АБВ – Младежи д-р Пламена Заячка и председателят на АБВ – София Христо Колев. На парламентарните избори на 4 април от АБВ ще се явяват самостоятелно на вота.

Мангъров ще бъде водач на листа, след като структурите в 5 области го били номинирали, съобщава Dnes.bg. Той призна, че е получил покани и от други политически сили, но е избрал АБВ, защото имали едни и същи виждания към ковид пандемията.