Александър Ненков: Против сме цялата власт да отиде в комплексирания и изпълнен с омраза президент Радев

0
410
Александър Ненков

Не си мислете, че протестиращите ви харесват, предупреди БСП депутатът

Протестиращите пред парламента не харесват и БСП, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по време на дебатите по вота на недоверие в парламента.

„Те и вас не ви харесват. Не си мислете, че отвън хората ви харесват“, добави депутатът от ГЕРБ.

Ненков призова протестът да остане мирен и изрази уважение към мотивите на хората, излезли на жълтите павета с искания за оставки.

Депутатът бе категоричен, че оставки няма да има, но не защото управляващите „си пазят местенцето“, а именно заради отговорността към хората. „За ГЕРБ може и да бъде по-добре, ако максимално бързо отидем на избори, но ние носим отговорност“, повтори многократно Александър Ненков.

Според него има и друга причина да няма оставка, а това е евентуалният служебен кабинет на президента: „Противопоставяме се цялата власт да отиде към един комплексиран човек – президента Румен Радев“. Според Ненков държавният глава е „изпълнен с омраза“, а „в очите му е изписано единствено реваншизъм“.

Съпартиецът му Александър Иванов пък напомни, че самата Корнелия Нинова е била уволнена като зам.-министър за корупционни скандали. „Единственото ново към мотивите ви е ароматът на тежкия дубайски парфюм, с който са наръсени“, намекна той за съюз на БСП с обвиняемия Васил Божков.

Колегата им Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи, направи сравнение между фактите в борбата с корупцията на БСП и ГЕРБ. Само за първото шестмесечие са образувани 15 производства срещу престъпни групи, като част от тях са за финансови престъпления и злоупотреба с евросредства, посочи той.

Над 1670 досъдебни производства за корупционни престъпления са образувани в структурите на МВР, каза Ципов, като подчерта, че разликата е в пъти повече спрямо управлението на БСП – през 2013-2014 са били образувани само 500. „Така че да говорим в мотивите, че никой не работи в държавата за това да се разследват корупционни престъпления, е абсолютно некоректно“, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков припомни на БСП какъв е моделът на управление, който те искат да разрушат – парламентарна демокрация и избори. „Моделът е на представителната демокрация, ходим на избори. Не знам как искате да управлявате, без да имате мнозинство. „Отечественият фронт“ е сравнително успешна формула, ако зад вас стоят щиковете на силна армия. Но в демократични условия е неуспешна, така че хората ще си кажат мнението на избори“, обобщи Биков.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова попита как Нинова, Христо Иванов, Мая Манолова и останалите протестиращи ще съчетаят интересите си. „Трудно ще се съчетаят вашите интереси с тези на „Отровното трио“, Мая, „Да, България“, Слави и други“, подчерта Дариткова.