Ангелкова: Всеки турист е важен, на първо място обаче е здравето на хората

0
3
Снимка: DarikNews.bg

От началото на юли очакваме туристи от Полша, Чехия, Словакия, Германия, скандинавските страни, каза тя

За нас е важно да реализираме туристически сезон, какъв ще бъде той ще отчетем в края на септември – октомври. На първо място обаче поставяме здравето на хората, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посети Стара Загора и проведе среща с представители на хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Министърът припомни, че в страната ни вече са пристигнали първите чартъри с туристи от редица европейски държави.

„Всеки турист е важен. Винаги сме акцентирали на вътрешния туризъм, на второ място са туристи от съседните страни, които могат да дойдат в курортите ни с автомобилен транспорт. Имаме уверението на авиокомпаниите и туроператорите, че изпълняват своите програми, от началото на юли очакваме туристи от Полша, Чехия, Словакия, Германия, скандинавските страни. Надявам се, че България ще бъде посетена от туристи от всички държави, за които не се налага карантина“, каза Ангелкова.

„Работим в тясно сътрудничество с ресорните министерства и в зависимост от епидемичната обстановка, сме готови да дадем възможност и на туристи и от други страни да пътуват към България“, заяви министърката на туризма.

„Изключително важно е във „втората вълна“, образно казано, да бъдат включени туристи от Молдова, Украйна, Русия, Турция, Израел, Великобритания, но следим епидемичната обстановка и ще реагираме своевременно, защото на първо място е здравето на хората. В момента се правят резервации за 2021 година, което е гаранция, че ще задържим интереса към България, посочи Ангелкова.