Антон Тодоров: Агент „Сашо” – част от щаба за кризисен пиар на Румен Радев

0
1901
Илиян Василев Снимки: фейсбук профил на Антон Тодоров

Поканили го официално и на приема за 3 март, пише във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ

„Представящият се за анализатор и експерт по всички въпроси Илиян Василев е станал част от неофициалния съветнически екип на президента Румен Радев. Това търдят нашите източници от „Дондуков” 2“, пише във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

„На бившия посланик на България в Москва, който Иван Костов изпрати, въпреки че знаеше, че е агент на ДС с псевдоним „Сашо”, този път е възложена ролята на агент за влияние върху общественото мнение, който чрез кризисен пиар във фейсбук и някои медии, близки до банкера беглец Цветан Василев, трябва да лъска омърлявения имидж на държавния глава. Сега щял да започва да прави антикризисно предаване. Познайте от първия път с чии пари!

 

Красноречиво доказателство за (без)користния ангажимент да лъска имиджа на протежето на Решетников в България е и фактът, че за първи път името на Илиян Василев е включено тази година в протоколния списък с гостите за националния празник 3 март, и за приема в резиденция „Бояна”, който Румен Радев дава. Първоначално чиновничката, която изпраща електронните покани решила, че е станала грешка, но от канцеларията на президента потвърдили името на Илиян Василев. На 28 февруари пак от „Дондуков” 2 изпратили на Василев съобщение, че заради проблема с коронавируса приемът се отлага.

Агентът на ДС с псевдоним „Сашо” уж беше едно от остриетата срещу Румен Радев и БСП по време на кандидатпрезидентската кампания, а и през следващите три години. Именно Илиян Василев представяше Румен Радев като продукт на Леонид Решетников и руските специални служби. Днес обаче агентинът „Сашо“ се е заел с лъскане имиджа на Румен Радев, дори и с абсурдни и измислени тези, които се посрещат с насмешка и ирония в социалните мрежи. Всичко това той прави безкористно, вие да не си помислите нещо друго. (смях)

Срещу критиките, че за поредна година Радев не е почел на 1 февруари жертвите на комунизма, агентът за влияние написа във фесбук, че президентът отдавал почит на жертвите на 2 февруари, защото не искал да бъде част от общата масовка. Агент „Сашо” мълчи за участието на Румен Радев на 9 май на парада на Червения площад, дума не обели и за сватбарския маскарад, който организираха с БСП в деня на обесването на Васил Левски. Но Василев е много активен и хвали Радев за „мафията“. Срам и позор! Очаквани за мен от самото начало, когато този агентин ми попадна в полезрението.

По времето на местните избори миналата година агентинът „Сашо“ не се посвени и директно призова да се гласува за Мая Манолова, като допълни, че трябва да има взаимна „услуга“ между Манолова и кандидатите на „Демократична България“ за районни кметове – те на нея, а тя – на тях. Всички заедно – срещу ГЕРБ. Срам и позор!

Кръгове около Илиян Василев твърдят, че „компетентният” по всички въпроси „анализатор” бил отрязан от грантове и проекти. Участието му и в съмнителния и поръчков „Антикорупционен фонд”, контролиран от кръга „Капитал”, също не носел хонорари, след като официално обявили, че събират помощи от гражданите.

Сега апетитът му за финансиране бил свързан с „Дондуков” 2 и надеждите, че Радев ще състави служебно правителство. Затова агентинът на ДС „Сашо“ се облизва за нещо, което може да изпадне от масата на господаря му. Срам и позор!

Така любовта на Василев към мънитата и стремежът на Радев към власт събра в общ дует хвалещият се, че е единственият българин, на когото е забранено да влиза в Русия, с най-високопоставения българин, който се сочи за кремълски човек у нас.

Както имах възможност да напиша многократно по отношение на тази ДС субстанция – не вярвайте на възрастния агентин на Държавна сигурност с псевдоним „Сашо“, не му вярвайте дори да се прави на засегнат от Путиновия режим. Това е „маскировка“ – ключово понятие и практика в дейностт на съветските и руски тайни служби. Използва се активно от десетилетия за нещо, което на оперативен език се нарича „укрепване на позициите“. На агент „Сашо“ решиха да му укрепят позициите на русофоб и уж критик на Русия.

За мен като човек, който от 33 години се занимавам с темата, това беше ясно като бял ден, но за съжаление доста хора му се вързаха и му се връзват. За радост все по-малко. Светлина, повече светлина за агентите на ДС! Веднъж агент на ДС – цял живот агент на ДС!“, завършва постът на Антон Тодоров.