Бойко Найденов за Гешев, Сарафов и Тодоров: И тримата нямат бъдеще на тези позиции

0
73
Бойко Найденов

Главният прокурор не е само администратор, както Иван Гешев се определи, а може да отменя всички актове на по-долните прокурори, посочи бившият шеф на следствието

„Още миналата седмица предложих колегите да излязат в отпуск, тъй като това няма как да се размине без последици. И тримата нямат бъдеще на тези позиции, които са заемали“, каза бившият директор на НСлС и зам. главен прокурор Бойко Найденов за главния прокурор, директора и зам.-директора на следствието.

„Нивото, на което се слезе, говори, че част от тези хора не би трябвало да продължат да работят“, допълни Найденов.

По думите му взривът до кортежа на главния прокурор е отприщил проблема в прокуратурата.

„Много е важно да се разбере кой постави началото на това спускане по нанадолнището. Явно е имало някакви неща в задкулисието, които не знаем, за да се стигне дотам, че публично висши магистрати да обвиняват един друг“, коментира Найденов.

„Надявам се да няма такива разтърсващи събития, защото това ще бъде краят на прокуратурата, ще бъде последният пирон, забит в прокуратурата като част от съдебната система. Ако има такива неща, на първо място това е ужасно и на второ място е въпросът защо сега“, каза още Бойко Найденов пред bTV.

По думите му главният прокурор не е само администратор, както Иван Гешев се определи, а може да отменя всички актове на по-долните прокурори и по този начин да влияе във всяко едно разследване.