Гешев: Нямам никакви притеснения по повод искането за отстраняването ми, мотивите са смешни

0
39
Иван Гешев Снимка: архив

Изпълнява се политическа поръчка за оказване на въздействие върху прокуратурата и използването ѝ като бухалка срещу хора, които мислят по различен начин, посочи главният прокурор

Нямам никакви притеснения, абсолютно всички „основания“, посочени от министрите Стоилов и Йорданова, да бъдат открито разгледани пред Пленума на ВСС, пред българската общественост, които да се запознаят с техния смешен характер“, заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет.

На него трябва да разгледа съвместно и по същество двете предложения за отстраняване от длъжност на главния прокурор от служебния министър проф. Янаки Стоилов и от настоящия министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Според Гешев има бум на престъпността.

„Тъжното е, че чрез тези измислени основания най-вероятно се изпълнява политическа поръчка за оказване на въздействие върху прокуратурата и използването ѝ като бухалка срещу хора, които мислят по различен начин. Тъжното е, че хора, които говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, по същество правят обратното. Резултатът плащат българските граждани, а той е бум на престъпността”, каза още Гешев.