Апелативният спецсъд не пусна Десислава Иванчева за ин витро процедури

0
67
иванчева
Десислава Иванчева и Биляна Петрова /вдясно/ в съда Снимка: архив

Делото срещу нея и Биляна Петрова продължава на 3 юни

Апелативният спецсъд днес отказа да пусне бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която е под домашен арест, на ин витро процедури с мотива, че искането не е наложително.

Делото срещу Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров се гледа на втора инстанция. За днес бяха насрочени пледоариите. Съдът обаче отложи делото заради гласова експертиза. Тя се налага, защото на записите със СРС между двете и третия подсъдим Петко Дюлгеров не се разбира добре кой произнася част от репликите.

Магистратите не пуснаха Иванчева, която е под домашен арест, да посещава клиника за ин витро процедури. Не уважиха и искането на Петрова да отиде до банка, за да закрие запорирана сметка, на която дъщеря й е получавала стипендия. И двете искания не са наложителни, реши съдът.

Пред магистратите Десислава Иванчева и Биляна Петрова имаха нови искания заради техническата експертиза на част от специалните разузнавателни средства, използвани от прокуратурата. Появи се и петиция с искане за независимо разследване от европейските органи. Според прокуратурата обаче тези искания са неоснователни и целта им е отлагане на делото.

На първа инстанция бившият кмет на район „Младост“ бе осъдена на 20 г. затвор,  нейната заместничка Биляна Петрова – на 15 г., а Петко Дюлгеров – на 12 г. Процесът на втора инстанция продължава на 3 юли.