Арест за единия от контрольорите в Комисията по хазарта

0
41
Снимка: архив

Според съда има доказателства на този етап, че е съпричастен към престъпната група на Васил Божков

Спецсъдът постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, на един от обвиняемите чиновници от Комисията по хазарта, които е трябвало да упражняват контрол, но не са го направили, съобщи „DarikNews“.

Досега Пламен Георгиев беше под „домашен арест“. Съдът прецени, че той е съпричастен към организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. На другия обвиняем от Комисията по хазарта – Тодор Марков, мярката обаче не бе променена и той остава под домашен арест. Решението на съда за мерките за неотклонение е окончателно. Георгиев и Марков са обвинени, че тенденциозно не са упражнявали контрол върху фирмите на Васил Божков и са били част от организирана престъпна група, ръководена от хазартния бос.

Предишната инстанция не се съобрази с искането на прокуратурата да бъдат оставени в ареста и им постанови по-лека мярка – домашен арест. Магистратите прецениха, че няма опасност обвиняемите да се укрият, а единият от тях настоя да бъде освободен, за да се грижи за болния си баща.