Баневи са арестувани в Ница

Разследването е стартирало от преди два месеца

0
95
полиция
Иван Гешев

Ще бъдат обвинени за източване на „Полимери“

Образувано е досъдебно произовдство по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления. Към момента са привлечени към наказателна отговорност задочно 2 лица.

Това каза  зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Основният обект на разследване е източването на приватизираното предприятие „Полимери“. Резултатът за всички е ясен. От 1 800 работници, които са хранили 1 800 семейства, в момента се изхранват нула семейства. В близките дни предстои да бъде дадена максимално повече информация по делото“, добави той.

„В 8.50 часа, местно време, във френския град Ница са задържани Николай и Евгения Баневи. Те са задържани след издаването от страна на българските власти Европейска заповед за арест и Европейска заповед за разследване. Към момента се провеждат престърсвания в България. Същото е поискано и от френските ни партньори, на които искам да благодаря за бързата реакция. Самото разследване стартира преди около 2 месеца, но повече информация ще има следващите дни“, завърши Гешев.