Цветомир Найденов: Божков си поръчва човек, все едно си поръчва пица

0
92
Васил Божков Снимка: БНТ

Обвиняемият хазартен бос изнудвал братя Найденови още през 2016 г.

Бившият съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов разкри пред Нова телевизия, че той ги е изнудвал още през 2016 г. Найденов обаче призна, че тогава не подали сигнала, защото смятали, че нищо няма да последва.

Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, затова събирахме доказателства срещу Божков“, посочи той.

„Божков е голям лъжец и манипулатор. С голяма лекота може да ни заблуди“, каза Найденов и разказа, че никога с Божков не е бил приятел, не е ходил с него по заведения и дискотеки.

„За него да поръча човек е все едно си поръчва пица“, заяви Найденов.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

„Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“.

Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже“, заяви бизнесменът.

„В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган“, добави Найденов. Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът.

Според Найденов, Васил Божков трябва да бъде докаран в България и да бъде изправен пред съда.