Бойко Борисов провери ремонта на пътя за Бойково

0
30
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Той ще се извършва на етапи

Пътят между Първенец и Лилково е в изключително лошо състояние. В момента той се ремонтира, като ще се положи асфалтова настилка и ще се разшири габаритът, обясни той в профила си в социалната мрежа, където са публикувани и видеа от посещението.

На този път има и свлачище – в близост до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено. Навсякъде помагаме на хората и няма да оставим да се движат по лоши пътища, отбеляза той.

Борисов се снима и до табела за селото с неговото име – Бойково, което се намира в община Родопи.

Ремонтът на пътя между Първенец и Лилково ще се извършва на етапи. Вече се работи по участъка от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с малък габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, предизвиква свличане на части от пътното тяло в дерето на реката.

От няколко дни стартирахме и ремонта на Околовръстния път на Пловдив. Индустрията в региона се разви много през последните години и е нужно пътят да бъде разширен и модернизиран, съобщи още той.

По думите му търговете по обществените поръчки са изцяло електронни. Това е начинът за борба с корупцията. Така осигуряваме пълна прозрачност при изразходването на парите на българските данъкоплатци, смята Борисов.

Ремонтира се и пътят Девин-Кричим с много техника и работна сила. Укрепваме и подпорната стена в този участък, каза още той.