Болниците в Разлог и Гоце Делчев нямат места за болни от COVID-19

0
12
Кметът Владимир Москов

Близо до критичния праг са и болниците в Сандански и Благоевград

Две болници в Югозападна България нямат места за болни от коронавирус – това са лечебните заведения в Гоце Делчев и Разлог, съобщава NOVA.

Близо до критичния праг са и болниците в Сандански и Благоевград. В същото време броят на новозаразените в областта не спира да расте, което принуди и здравният министър вчера да отправи препоръка да не се пътува към Благоевградска област.

„Всички легла за лечение на пациенти с коронавирус в момента са заети. След разговорите, проведени с министъра и колегите от здравната каса, имаме уверение, че днес ще ни бъдат отпуснати още 10 легла за Инфекциозното отделение. Това е максимумът, който можем да приемем”, заяви д-р Петър Филибев – директор на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

„След като се изчерпят, болните с коронавирус ще бъдат пренасочвани към Разлог и Благоевград”, допълни той.

„Отделението е пълно. На персонала му е тежко. Една сестра прави между 80-90 манипулации на смяна. Страдаме за персонал, надяваме се на съдействие. Все още се шири мнението, че няма такава инфекция и хората не приемат сериозно нещата. Нямаме избор, продължаваме да работим”, каза д-р Костадин Итев, завеждащ Инфекциозното отделение в болницата.

„Ситуацията е тревожна. Това, което говорят лекарите, трябва да се спазва. Трябва да положим максимум усилия за спазване на мерките, защото можем да стигнем дотам да няма кой да ни лекува”, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.